UPOZORNĚNÍ: V Pátek 17.5.2024 bude naše prodejna po celý den uzavřena z důvodu účasti na Majálesu. Zastav se na Majálesu na našem stánku, rádi Tě uvidíme :-)


Veškeré přijaté objednávky, e-maily a dotazy budou zpracovány nejbližší pracovní den. K zastižení nebudeme ani na telefonu.
Děkujeme za pochopení.

Certifikáty textilu: Průvodce etickým a udržitelným nákupem

Trička, mikiny nebo tašky - krásné textilní produkty, které nás obklopují každý den. Ale v tomto světě módy a rychlého tempa je snadné zapomenout na to, co se skrývá za švy a vzory našich oblíbených kousků oděvu. Certifikáty textilu jsou vstupenkou do tajemného světa vláken a látek, kde se bezpečnost, kvalita a udržitelnost stávají srdcem každé nitky. Podíváme se na to, jak tyto certifikáty nejen ochraňují nás, ale také naši planetu, a proč bychom měli věnovat pozornost tomu, co nám naše šaty říkají.

Certifikáty textilu, jako GOTS (Global Organic Textile Standard) nebo Fair Trade, se snaží tuto temnou minulost změnit. Jedním z hlavních cílů těchto certifikátů je zajištění, že textilní výrobky jsou vyráběny pod spravedlivými podmínkami. To zahrnuje dodržování minimálních mezd, pracovní doby a zákaz otrocké práce. Dále se zaměřují na udržitelnost textilní výroby a minimalizaci negativního dopadu na životní prostředí.

Pro spotřebitele by měly být certifikáty klíčovým prvkem při výběru textilních výrobků. Díky těmto certifikátům si můžeš být jistý/á, že tvé nové oblečení nebo textilní výrobek byl vyroben s ohledem na etické a udržitelné normy. Certifikáty také zvyšují transparentnost výrobního procesu, což umožňuje spotřebitelům informovaný výběr.

Jaké certifikáty naši dodavatelé používají?

Dodavatelé od kterých odebíráme textil používají mnoho různých certifikátů. U našich textilních výrobků můžeš certifikáty vidět v každém popisu daného produktu. Myslíme si ale, že ti toho ikony certifikátů příliš neřeknou a proto jsme se rozhodli Ti je představit trochu podrobněji :-)